Zuurkoolschotel met kersengehakt

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 18-03-2009 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappelen
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes gesneden
  • 1 stuks ui
  • 500 gram zuurkool
  • 1 pot kersen zonder pit van 340 gram netto
  • 2 dl. melk
  • 500 gram gehakt
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • nootmuskaat
  • kaneel

Bereiden

Schil en was de aardappelen en kook ze gaar. Snij intussen het ontbijtspek in dunne reepjes. Pel en snipper de ui. Bak in een braadpan het spek in ongeveer 10 minuten zachtjes uit. Voeg de ui toe en laat deze ongeveer 3 minuten zachtjes meebakken. Laat de kersen uitlekken. Voeg aan het spekmengsel zuurkool en 1 dl. water toe. Haal met een vork de zuurkool los. Met een deksel op de pan ongeveer 20 minuten stoven. Giet intussen de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg al roerende zoveel melk toe tot er een luchtige puree ontstaat. Bak het gehakt op een zachte warmtebron in ongeveer 4 minuten rul. Meng de kersen en het gehakt door het zuurkoolmengsel. Voeg peper, zout, paprikapoeder, een snufje kaneel en nootmuskaat toe. Variatietip: Voeg in plaats van water witte wijn aan de zuurkool toe. Witte druiven kunnen met de kersen gecombineerd worden.

Bronvermelding