Menu
Zuurkool met gestoomde zalm in Rieslingsaus
Ingrediënten
- 30 gram boter
- 250 gram zuurkool
- 3 dl Riesling
- 2 zalmfilets à 225 gram
- zout en versgemalen peper
- 125 ml crème fraîche
- 10 sprietjes bieslook
- 1 tl vloeibare honing
Bereiden
In onderste deel van stoompan de boter smelten. Zuurkool erin leggen en met twee vorken lostrekken. Door de boter scheppen. De Riesling (2 eetlepels achterhouden) erop schenken. Aan de kook brengen. Afgedekt ongeveer 5 minuten zacht laten koken.
De zalmfilets bestrooien met zout en peper. In een stoommandje of vergiet leggen. Boven zuurkool hangen. De zalm mag het stoomvocht niet aanraken. De afgedekte zalm in ongeveer 4 minuten bijna gaar stomen. Met een schuimspaan de zuurkool uit het vocht scheppen en over twee borden verdelen. Op elk bord een zalmfilet leggen. Afdekken met aluminiumfolie.
Op hoog vuur het stoomvocht inkoken tot ongeveer 1 dl. De crème fraîche erdoor roeren en de bieslook erboven fijn knippen. Nog ongeveer 2 minuten verwarmen. De achtergehouden Riesling erdoor roeren. Op smaak brengen met zout, peper en honing. De saus over de zalm en deels over de zuurkool schenken.
Materialen
stoompan of pan met vergiet aluminiumfolie