Augurken-Gehakt stoofschotel

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 35 minuten,

Laatst aangepast: 16-01-2011 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg verse augurken (dus niet in het zuur!)
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 400 gr gemengd gehakt
  • 300 ml groentebouillon
  • rijst (voor 4 personen)
  • 3 eetlepels witte wijn-azijn of appel-azijn (evt. cider-azijn)
  • 1 bosje dille
  • 1 theelepel suiker
  • zout en peper
  • 1 potje crème fraîche
  • olijfolie

Bereiden

De augurken schillen over overlangs halveren, de pitjes verwijderen en in stukken snijden van ca. 1 cm. Olijfolie verwarmen en het gehakt rul bakken, zout en peper naar smaak toevoegen. De stukjes augurk vervolgens toevoegen en 3 tot 5 minuten laten smoren. Afblussen met de tomatenblokjes en de groentebouillon. Het geheel ca: 20 minuten op laag vuur laten sudderen tot de augurken glazig zijn. Intussen de rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. Azijn, suiker en dille (fijngesneden) aan het augurkenmengsel toevoegen (het mengsel moet licht-zuur van smaak zijn, evt. de hoeveelheid azijn aanpassen) en nog 10 minuten doorwarmen. Met de rijst een ring vormen, middenin het augurkenmengsel scheppen en serveren met de crème fraîche.

Materialen

Braadpan, Hapjespan, Kookpan

Bronvermelding