'Duivelse chocolade taart - Deze chocoladetaart is zo hemels dat hij door Nigella tot 'Devil's food cake' is gedoopt

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 27-09-2013 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • zie bereiding

Bereiden

Chocoladetaart Nodig voor het beslag: 50 g cacaopoeder 100 g donkere basterdsuiker 2,5 dl kokend water 125 g zachte boter 150 g kristalsuiker 225 g zelfrijzend bakmeel 1 zakje vanillesuiker 2 eieren Nodig voor het glazuur: 1,25 dl water 30 gram donkere bastersuiker 175 g boter 300 gram pure chocola (extra puur is extra lekker), fijngehakt Je hebt twee taartvormen nodig! Bekleed de bodems met bakpapier en vet de randen in met boter. Verhit de oven voor op 180 graden. Meng de cacaopoeder met de basterdsuiker en het water in een kom en zet het apart. Klopt de boter met kristalsuiker en vanillesuiker tot een romig mengsel en klop de eieren er door heen. Voeg nu ook de bloem toe en spatel er tenslotte het chocolademengsel doorheen. Verdeel het beslag over de twee taartvormen en bak ze in 30 minuten gaar in de oven. Laat de taarten daarna afkoelen. Begin zodra de taarten in de oven staan met het maken van het glazuur want deze moet een uur rusten. Als het goed is zijn de taarten na die tijd ook voldoende afgekoeld om geglazuurd te worden. Giet het water in een pannetje en voeg de boter en 30 gram donkere basterdsuiker toe. Haal de pan van het vuur als het mengsel begint te borrelen en voeg dan de chocoladestukjes toe. Laat deze smelten en laat het mengsel dan een uur staan terwijl je er af en toe doorheen roert. Leg een van de taarten op een plateau en smeer 1/3 van de glazuur er overheen. Leg hier de volgende taart bovenop en besmeer deze, en de zijkant van de taart, met de rest van het glazuur.

Bronvermelding