'Italiaanse maaltijdsoep met witte bonen' van Marina

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 27-04-2020 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij ......

Bereiden

Dat Italianen weten wat lekker is, blijkt uit dit heerlijke recept. Met stokbrood erbij hebt u aan deze soep een complete maaltijd. - 4 stengels bleekselderij, 1 ui, 1 teentje knoflook, 200 g magere hamlappen, 2 tl Italiaanse kruiden, 1 eetl olie, 50 g magere spekreepjes, 150 g panklare soepgroente 1 fles tomatensaus (ongeveer 6 dl), 1 pot of blik witte bonen in tomatensaus, zout, peper, 50 g geraspte kaas. - Snijd de schoon gemaakte bleekselderij in smalle boogjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de hamlappen in kleine blokjes en bestrooi ze met de Italiaanse kruiden. Verhit de olie in een pan en bak de spekreepjes zachtjes uit. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin. Voeg de bleekselderij, ui, knoflook en soepgroenten toe en bak het geheel, al roerende, nog ca. 3 minuten. Roer de tomatensaus en 2 dl. water erdoor en breng de soep aan de kook. - Laat de soep zachtjes ca. 5 minuten koken. Voeg de bonen toe en laat die door en door heet worden. Verdun de soep eventueel met wat water en breng hem op smaak met zout en peper. Serveer de soep met de kaas en het stokbrood.

Bronvermelding