Hartige taart met prei, uien, ham en kaas voor een makkelijke dag

Hartige Taarten, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-04-2012 | 11 keer bewaard

Ingrediënten

  • peper en zout
  • 6 pl diepvriesbladerdeeg
  • 3 prei middelgroot
  • 2 grote uien
  • 300 gr gekookte ham in blokjes
  • 3 eieren
  • 1 scheut room
  • 125 gr geraspte kaas
  • 1 handje paneermeel
  • gedroogde Provincale kruiden
  • beetje roomboter

Bereiden

6 plakjes diepvries bladerdeeg 3 middelgrote preien 2 grote uien 3 ons gekookte ham in blokjes gesneden 3 eieren Scheut (kook) room 1 zakje oude geraspte kaas (ca. 125 gram) Handje paneermeel Gedroogde Provençaalse kruiden Zout peper Heel klein beetje roomboter Hulpmiddelen Ronde ovenschaal Oven Voorbereiding Laat de plakjes bladerdeeg minimaal en half uur ontdooien / drogen. Vet de ovenschaal in met een heel klein beetje roomboter. Bekleed de ovenschaal met het bladerdeeg en duw de naden tussen de plakjes dicht. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg (perforeer de bodem) en verdeel het paneermeel over de bodem. Maak de prei schoon en probeer het zand / grond af te borstelen. (zo min mogelijk in water wassen anders wordt de bodem te nat) en snij deze in ringen. Pel de uien en snij deze in halve ringen. Kluts de eieren en meng deze met de room, kruiden, zout en peper naar smaak. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bereidingswijze Zet in een hoge koekenpan de uien met een beetje olijfolie aan zonder bruin te laten worden. Voeg de prei toe en bak deze even mee, voeg als laatste de ham toe en meng het geheel. Verdeel het mengsel gelijk matig in de taartvorm op het bladerdeeg. Schenk het eimengsel gelijkmatig in de vorm. Verdeel als laatste de geraspte kaas over het mengsel. Plaats de taartvorm direct in de oven en bak de taart in een klein half uur af tot hij mooi bruin is. Serveertips Lekker met witte wijn

Materialen

Uitstekend gerecht voor de zaterdag of ook inzetbaar voor lunch, brunch of een feestje. Ik heb het niet zelf bedacht maar is al jaren lang `in de familie` en altijd een succes.

Bronvermelding