Yam Nua Yang (Thaise Beef salade)

Salades, Hoofdgerecht, 2 personen, Thais.
Voorbereiding: 40 minuten, Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 21-11-2012 | 7 keer bewaard

Ingrediënten

  • 10-15 blaadjes Verse munt
  • 12 eetlepels Thaise vissaus (Nam Pla)
  • 5 tenen Knoflook
  • 4 eetlepels Bruine basterdsuiker
  • 4 eetlepels Soya saus
  • 1 eetlepel Verse gember
  • 2 Rode pepers (mag ook meer zijn, naar smaak)
  • 12 roma tomaatjes
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode ui
  • 50 gram ijsbergsla
  • 200 gram witte rijst
  • 300 gram biefstuk
  • 3 bosuitjes
  • 15 gram koriander

Bereiden

Voorbereiding van het vlees Snij de biefstsuk in dunne plakjes (tip, vries hem ongeveer een uurtje in, dat snijdt makkelijker). Meng 3 eetlepels soya saus, 2 eetlepels vissaus, 2 eetlepels suiker, pers 3 tenen knoflook en 1 eetlepel verse gember. Giet deze over de reepjes biefstuk en laat staan. De dressing Pers 3 tenen knoflook uit, snij de pepers fijn (bij voorkeur met pitjes), meng dit met 10 eetlepels vissaus, 10 eetlepels limoensap en 2 eetlepels suiker. De salade Maak twee borden klaar met een bedje sla. Leg hier gesneden tomaatjes, bosuitjes, ui, komkommer op. Hak de koriander en de munt redelijk grof en strooi dit er ook over heen. Afronden Wok de biefstuk kort gaar (maar niet te gaar) en verdeel over de salade. Gooi hier de dressing overheen en je bent klaar. Serveer dit met wat witte rijst (100 gr per bord vind ik een perfecte verhouding)

Bronvermelding