Menu
Lamsvlees met kersen
Ingrediënten
- 500 gram lamsvlees, in blokjes van 2 cm.
- 2 eetlepels olie
- 1 ui, grof gesnipperd
- 1/2 theelepel kurkuma
- 1/2 theelepel kaneel
- 1/2 theelepel djintan
- 2 eetlepels bruine basterdsuiker
- 1 pot kersen zonder pit
- 1 eetlepel citroensap
- 1 eetlepel maizena
- 1 1/2 deciliter water
- zout
- peper
Bereiden
Verhit één eetlepel olie in de wok, en bak het lamsvlees snel rondom bruin. Haal het vlees uit de wok. Verhit de andere eetlepel olie in de wok, en fruit daarin 2 minuten de ui. Voeg daarna kurkuma, kaneel, djintan, bruine suiker, peper en zout toe, en bak nog 1 minuut. Doe er het vlees weer bij, met het water en laat alles 3 kwartier tot een uur sudderen. Voeg daarna de hele pot kersen met sap toe. Leng de maizena met de citroensap aan, en meng het al roerend toe. Laat alles nog 4 minuten sudderen tot de saus is ingedikt.
Serveren met rijst.
Materialen
wok