Kip met wilde rijst en sperziebonen-taugésalade
Aan de slag
Teriyaki-marinade (1 eetlepel apart houden voor dressing) in schaal of diep bord schenken en kipfilets erin leggen. Schaal met kip in koelkast zetten en minimaal 2 uur marineren, halverwege keren.Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en in ca. 10 minuten gaarkoken. In schaal 3 eetlepels olie, citroensap, achtergehouden Teriyaki-marinade en peper tot dressing kloppen. Sperziebonen afgieten en met taugé door dressing scheppen. Laten afkoelen.
In pan met ruim kokend water rijst ca. 8 minuten koken, afgieten en ca. 5 minuten laten staan. Intussen kipfilets uit marinade nemen (marinade bewaren). In koekenpan rest van olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en kip in ca. 10 minuten op matig vuur gaar laten worden. Sperziebonensalade over drie borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kipfilets in schuine plakken snijden en op rijst leggen. Rest van ingekookte marinade over kip scheppen. Bestrooien met seroendeng.
Kip met wilde rijst en sperziebonen-taugésalade
hoofdgerecht
null personen
800 kcal
40 min. bereiden
90 min. wachten
Aan de slag
Teriyaki-marinade (1 eetlepel apart houden voor dressing) in schaal of diep bord schenken en kipfilets erin leggen. Schaal met kip in koelkast zetten en minimaal 2 uur marineren, halverwege keren.Intussen sperziebonen schoonmaken, wassen en in ca. 10 minuten gaarkoken. In schaal 3 eetlepels olie, citroensap, achtergehouden Teriyaki-marinade en peper tot dressing kloppen. Sperziebonen afgieten en met taugé door dressing scheppen. Laten afkoelen.
In pan met ruim kokend water rijst ca. 8 minuten koken, afgieten en ca. 5 minuten laten staan. Intussen kipfilets uit marinade nemen (marinade bewaren). In koekenpan rest van olie verhitten en kip rondom bruin bakken. Marinade toevoegen en kip in ca. 10 minuten op matig vuur gaar laten worden. Sperziebonensalade over drie borden verdelen en rijst ernaast scheppen. Kipfilets in schuine plakken snijden en op rijst leggen. Rest van ingekookte marinade over kip scheppen. Bestrooien met seroendeng.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 ml teriyaki marinade
3 kipfilets
400 g sperziebonen
5 eetlepels zonnebloemolie
1 eetlepel citroensap
0 (versgemalen) zwarte peper
1 bakje taugé
200 g rijst
3 eetlepels seroendeng