Op de huid gebakken roodbaarsfilet met gepofte paprika
Krijg je dit weekend eters? Met dit gerecht ben je even bezig, maar dan heb je ook wat.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand. Halveer de paprika's in de lengte, maak schoon en bestrijk de binnenkant met knoflookpuree. Bestrooi met peper en zout. Leg de paprika's in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika's ca. 8 min. Leg de deksel of aluminiumfolie erop en verwarm nog ca. 12 min. in de oven. Laat afkoelen in een afgedekte schaal.
Schakel de oven terug naar 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in brede repen (als frites). Bestrijk de repen met olijfolie en leg op de bakplaat. Bak de broodrepen in de oven ca. 15 min. krokant en goudbruin, keer halverwege.
Trek intussen met een puntig mesje velletjes van de paprika. Pureer in een keukenmachine 4 halve paprika's met 3 a 4 el olijfolie tot smeuïge saus. Verwarm de oven eventueel opnieuw voor op 175 °C of gasovenstand 3. Verwarm vier grote borden. Verwarm de paprika's opnieuw in de oven.
Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en haal aan de huidkant (met roze/rode vlekjes) door de bloem. Verhit in een koeken 2 el olijfolie en bak de roodbaarsfilet aan de bebloemde kant ca. 3 min. knapperig bruin.
Leg de visfilets op een ovenvast bord en laat in de oven nog ca. 5 min. doorgaren. Verhit intussen in de wok 2 el olijfolie en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat in ca. 5 min. al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg op warme borden de stukken paprika dakpansgewijs neer. Schep de spinazie erop en leg de roodbaarsfilet met gebakken kant naar boven.
Schep de paprikadip in vier kleine schaaltjes en zet naast de vis op het bord. Leg de repen brood ernaast.
Op de huid gebakken roodbaarsfilet met gepofte paprika
Krijg je dit weekend eters? Met dit gerecht ben je even bezig, maar dan heb je ook wat.
hoofdgerecht
null personen
675 kcal
95 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand. Halveer de paprika's in de lengte, maak schoon en bestrijk de binnenkant met knoflookpuree. Bestrooi met peper en zout. Leg de paprika's in de ovenschaal en besprenkel met olijfolie. Rooster de paprika's ca. 8 min. Leg de deksel of aluminiumfolie erop en verwarm nog ca. 12 min. in de oven. Laat afkoelen in een afgedekte schaal.
Schakel de oven terug naar 175 °C of gasovenstand 3. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in brede repen (als frites). Bestrijk de repen met olijfolie en leg op de bakplaat. Bak de broodrepen in de oven ca. 15 min. krokant en goudbruin, keer halverwege.
Trek intussen met een puntig mesje velletjes van de paprika. Pureer in een keukenmachine 4 halve paprika's met 3 a 4 el olijfolie tot smeuïge saus. Verwarm de oven eventueel opnieuw voor op 175 °C of gasovenstand 3. Verwarm vier grote borden. Verwarm de paprika's opnieuw in de oven.
Dep de roodbaarsfilets droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout en haal aan de huidkant (met roze/rode vlekjes) door de bloem. Verhit in een koeken 2 el olijfolie en bak de roodbaarsfilet aan de bebloemde kant ca. 3 min. knapperig bruin.
Leg de visfilets op een ovenvast bord en laat in de oven nog ca. 5 min. doorgaren. Verhit intussen in de wok 2 el olijfolie en voeg de spinazie in gedeelten toe. Laat in ca. 5 min. al omscheppend slinken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Leg op warme borden de stukken paprika dakpansgewijs neer. Schep de spinazie erop en leg de roodbaarsfilet met gebakken kant naar boven.
Schep de paprikadip in vier kleine schaaltjes en zet naast de vis op het bord. Leg de repen brood ernaast.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
6 rode paprika's
1 el knoflookpuree
10 el olijfolie extra vierge
4 sneetjes maisbrood
2 el tarwebloem
4 verse roodbaarsfilets
600 g spinazie