Kerstham met dille
Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.
Kerstham met dille
Wie denkt aan de keuken van het hoge noorden, denkt aan dille. Geeft de ham die Scandinavische touch.
hoofdgerecht
null personen
710 kcal
15 min. bereiden
5 min. wachten
60 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Meng de honing, kruidnagel en olie in een kom. Bestrijk de beenham ermee. Leg de ham met de boter in de ovenschaal. Bak in de oven in ca. 1 uur gaar. Keer elke 15 min.
Snijd ondertussen de dille fijn. Meng in een kom met de mosterd. Bestrijk na het bakken de beenham ermee. Laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd het vlees aan tafel aan.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
700 g beenham
1 el zonnebloemolie
1 tl gemalen kruidnagel
1 el vloeibare honing
30 g ongezouten roomboter
2 el grove Zaanse mosterd
10 g verse dille
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)