Kruidige citroenaardappelen uit de oven
Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 min. in water met zout. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de aardappelen in partjes. Meng in een kom met de olie, kruiden, peper, het citroenrasp en zout.
Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen in ca. 10 min. in de oven goudbruin en gaar.
Kruidige citroenaardappelen uit de oven
Het geheim: het kokante korstje en de tijm, rozemarijn en oregano die zorgen voor de mediterrane smaak.
bijgerecht
null personen
320 kcal
25 min. bereiden
10 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 225 °C. Boen de aardappelen schoon en kook ze in de schil 15 min. in water met zout. Laat afkoelen.
Snijd ondertussen de blaadjes van de tijm, de naaldjes van de rozemarijn en de blaadjes van de oregano fijn. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Snijd de aardappelen in partjes. Meng in een kom met de olie, kruiden, peper, het citroenrasp en zout.
Verdeel de aardappelen over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak de aardappelen in ca. 10 min. in de oven goudbruin en gaar.
algemeen:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg AH Excellent Pommes Rouge aardappel
3 takjes verse tijm
3 takjes rozemarijn
3 takjes verse oregano
1 citroen
4 el traditionele olijfolie
1 tl versgemalen zwarte peper
1 tl zeezout
Dit heb je nodig
bakpapier