Boerse tomatensalade
Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet.
Aan de slag
Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje, voeg de azijn en suiker toe en breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.
Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.
Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het tomaten-uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Boerse tomatensalade
Basilicum, oregano, olijven en stevige, volzoete romaatjes: mediterraner krijg je het niet.
bijgerecht
null personen
250 kcal
5 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snijd de ui in flinterdunne ringen. Doe in een bakje, voeg de azijn en suiker toe en breng eventueel op smaak met zout. Laat 30 min. afgedekt staan.
Halveer de tomaten en voeg toe aan het uienmengsel.
Haal de blaadjes van de takjes oregano en voeg samen met de olijven toe aan het tomaten-uienmengsel. Schep om, besprenkel met de olie en serveer.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kleine rode ui
100 ml rodewijnazijn
2 tl kristalsuiker
500 g romaatjes
3 takjes verse oregano
100 g Kalamata-olijven zonder pit
4 el extra vierge olijfolie