Italiaanse roerbak met vegagehakt
Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.
Roerbakken / wokken
Instructievideo - 00:54 min.
Italiaanse roerbak met vegagehakt
Lekker kruidig vegetarisch gerecht met champignons in de hoofdrol.
hoofdgerecht
null personen
505 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de knoflook fijn. Verhit 2 el olie in een koekenpan. Voeg de salademix, tijm, peper en eventueel zout toe en bak 3 min. op hoog vuur. Voeg de rijst toe en schep om. Voeg het water toe, verkruimel het bouillontablet erboven en breng aan de kook. Laat de rijst op middelhoog vuur 4 min. koken totdat al het water is opgenomen.
Verhit ondertussen de rest van de olie in een wok en bak de champignonmix, pesto en knoflook al omscheppend 4 min. op hoog vuur. Voeg het roerbakgehakt toe en bak 2 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de rijst met het gehaktmengsel.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 teen knoflook
4 el traditionele olijfolie
300 g salademix
½ el gedroogde tijm
300 g roerbakrijst
600 ml kraanwater
1 groentebouillontablet
400 g Italiaanse champignonroerbakmix
1 el arrabbiata pesto
180 g tofu roerbakgehakt