Lekkerbekje met broccolipesto
Van scholfilet maak je verrukkelijke lekkerbekjes. Door ze te bakken in hete olie krijg je het perfecte krokante korstje.
Aan de slag
Halveer voor de salade de krieltjes, kook ze in 15 min. gaar en giet af. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Rasp de gele schil van de citroen. Doe met de olijfolie, het zeezout, de knoflook, broccoli en pijnboompitten in de keukenmachine en maal ca. 10 sec. tot een grove pesto. Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.
Meng de bloem, maïzena en het mineraalwater in een ruime kom. Verhit de arachideolie in een grote pan. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem. Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.
Laat de scholfilets met behulp van een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de filets in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade.
Lekkerbekje met broccolipesto
Van scholfilet maak je verrukkelijke lekkerbekjes. Door ze te bakken in hete olie krijg je het perfecte krokante korstje.
hoofdgerecht
null personen
625 kcal
45 min. bereiden
Aan de slag
Halveer voor de salade de krieltjes, kook ze in 15 min. gaar en giet af. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stronk en snijd in plakjes van ½ cm. Snijd de knoflook fijn. Kook de broccoli 4 min. Giet af en laat uitlekken in een vergiet.
Rasp de gele schil van de citroen. Doe met de olijfolie, het zeezout, de knoflook, broccoli en pijnboompitten in de keukenmachine en maal ca. 10 sec. tot een grove pesto. Meng de broccolipesto met de krieltjes in de pan.
Meng de bloem, maïzena en het mineraalwater in een ruime kom. Verhit de arachideolie in een grote pan. Dep de scholfilets droog met keukenpapier en bestuif ze met wat bloem. Schud het overtollige bloem van de filets en wentel ze een voor een door het beslag.
Laat de scholfilets met behulp van een keukentang of schuimspaan voorzichtig in de hete olie zakken. Bak de filets in delen in 6 min. goudbruin en krokant. Keer halverwege.
Haal de scholfilets met een schuimspaan uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel de lekkerbekjes met de krieltjessalade.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g krieltjes
500 g broccoli
1 teen knoflook
1 citroen
6 el traditionele olijfolie
1 tl zeezout
50 g geroosterde pijnboompitten
100 g tarwebloem
50 g maizena
200 ml bruisend mineraalwater
500 ml arachideolie
4 verse scholfilets
Dit heb je nodig
keukenmachine