Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie
Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen.
Aan de slag
Schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 plakjes. Bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem. Verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar. Giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout. Schep goed om totdat de boter gesmolten is. Verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden. Leg op elke scholfilet een plakje citroen.
Gebakken schol met krieltjes en wortelpeterselie
Een vis als schol is op z’n lekkerst met krieltjes en groenten. Voor de frisse touch: citroen.
hoofdgerecht
null personen
560 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil de winterpeen en wortelpeterselie met een dunschiller. Snijd ze allebei met de dunschiller in de lengte in lange linten. Kook de ongeschilde krieltjes in 12 min. gaar. Halveer ondertussen de citroen en pers 1 helft uit. Snijd de andere helft in 4 plakjes. Bestrooi de schol met peper en eventueel zout, besprenkel met 1 el citroensap en wentel door de bloem. Verhit de boter in een hapjespan en bak de schol in 5 min. op middelhoog vuur. Keer halverwege.
Verhit ondertussen de olie in een wok en roerbak de winterpeen en wortelpeterselie in 6 min. op middelhoog vuur beetgaar. Giet de aardappelen af en meng met de kruidenboterkruiden, de rest van de boter en breng eventueel op smaak met zout. Schep goed om totdat de boter gesmolten is. Verdeel de aardappelen, groenten en schol over de borden. Leg op elke scholfilet een plakje citroen.
variatietip:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
300 g winterpeen
500 g wortelpeterselie
1 kg krieltjes
1 citroen
420 g verse scholfilets
40 g tarwebloem
40 g ongezouten roomboter
1 el arachideolie
4 tl kruidenboterkruiden