Kruidnotenijsberg
Topje van deze ijsberg: kruidnoten en chocoladesaus. Dat wordt smullen op 5 december!
Aan de slag
Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is. Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee. Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.
Hak de kruidnoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes. Roer de kruidnootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs. Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie. Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de berg. Versier met de kruidnoten en smarties.
Au bain-marie smelten
Instructievideo - 00:34 min.
Kruidnotenijsberg
Topje van deze ijsberg: kruidnoten en chocoladesaus. Dat wordt smullen op 5 december!
nagerecht
null personen
620 kcal
25 min. bereiden
240 min. wachten
Aan de slag
Laat het ijs buiten de vriezer ontdooien tot het schepbaar is. Bekleed een kom van 1 liter met vershoudfolie en laat de folie ruim over de rand hangen. Snijd de ontbijtkoek in dunne plakken van ½ cm en bekleed de kom ermee. Zorg dat de koek elkaar niet overlapt en houd genoeg achter om later de bovenkant te bedekken.
Hak de kruidnoten in grove stukjes en de pure chocolade in kleine stukjes. Roer de kruidnootkruimels, chocoladestukjes en kaneel door het ijs. Schep het ijs op de ontbijtkoek in de kom, dek af met de rest van de ontbijtkoek en vershoudfolie. Zet minimaal 4 uur in de vriezer.
Neem de kom uit de vriezer en laat 5 min staan. Stort de berg op een bord en verwijder de folie. Zet ondertussen een pan met een laag water op het vuur. Hak de witte chocolade grof, doe in een kom en hang de kom in de pan. Zorg dat de kom het water niet raakt en laat de chocolade smelten (au bain-marie). Schenk de chocolade over de berg. Versier met de kruidnoten en smarties.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 l vanilleroomijs
400 g ongesneden ontbijtkoek
200 g kruidnoten
100 g pure chocolade
1 el kaneel
150 g witte chocolade
75 g Smarties