Pasta met linzen en worstjes
Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.
Aan de slag
Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.
Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.
Ui snipperen
Instructievideo - 00:52 min.
Pasta met linzen en worstjes
Dupuis-linzen gecombineerd met pasta, dat doen ze in Italië ook. Proef maar waarom.
hoofdgerecht
null personen
760 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de linzen met 1 liter koud water in een steelpan. Breng aan de kook en kook in 25 min. beetgaar.
Draai ondertussen de worst om de 5 cm in, zodat er kleine worstjes ontstaan. Snijd de worstjes los.
Verhit de olie in een hapjespan en bak de worstjes op middelhoog vuur in 2 min. rondom bruin. Snipper de ui en voeg samen met de oregano toe en bak 3 min. mee. Voeg de pastasaus toe en laat 15 min. zachtjes pruttelen. Voeg na 10 min. de sperziebonen toe.
Kook ondertussen de pasta beetgaar in water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Giet de linzen en pasta af en voeg toe aan de saus. Schep om en serveer.
variatietip:
bereidingstip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g Smaakt dupuis-linzen
400 g verse worsten à la minute
1 el traditionele olijfolie
1 ui
2 tl gedroogde oregano
500 g pastasaus
450 g diepvries gebroken sperziebonen
200 g fusilli