Rigatoni met ribragu
bewaar
bewaar

Rigatoni met ribragu

Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.

25 min. bereiden / 3 uur wachten

9 ingrediënten

Aan de slag

Bestrooi de krabbetjes met peper en zout. Verhit de olie in de braadpan en bak ze, eventueel in delen, in 5 min. rondom bruin. Neem het vlees uit de pan, laat het bakvet achter.

Snijd de winterpeen en bleekselderij in blokjes van 1 x 1 cm (brunoise). Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Bak de winterpeen, bleekselderij, ui en knoflook in het achtergebleven bakvet 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de krabbetjes, vleesfond en tomatenschijven toe. Roer en laat met de deksel op de pan 3 uur zachtjes stoven op de kleinste pit.

Neem de krabbetjes uit de saus en verwijder de botjes en ongewenste stukjes vet uit het vlees. Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar en doe terug in de saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verdeel over 8 kommen en schep de saus erover. Lekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.

combinatietipLekker met vers basilicum en Parmezaanse kaas.
bereidingstipJe kunt de saus 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast en warm hem op in een pan. Begin 15 min. voor serveren met stap 4.

Brunoise snijden

Instructievideo - 00:38 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Rigatoni met ribragu

Deze rijke saus van langzaam gegaarde varkensribbetjes is extra lekker als je 'm een dag van tevoren maakt.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig