Spicy Latin hotdog
Een wit puntje met jalapeñomayonaise, chipolata's en koriander-peperolie. Klaar voor een beetje pit?
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de koriander fijn en doe in een kommetje. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en doe bij de koriander. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp met de olijfolie toe aan de koriander. Breng op smaak met zout. Doe de mayonaise in een ander kommetje. Snijd de jalapeñopepers fijn en meng met het paprikapoeder door de mayonaise.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe samen met de mais en het limoensap in een kom. Gril de worstjes in 4 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg ze heel even op de barbecue. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met wat jalapeñomayonaise, leg er een worstje op en wat avocado-maissalade. Besprenkel met koriander-peperolie en serveer.
Spicy Latin hotdog
Instructievideo - 03:29 min.
Spicy Latin hotdog
Een wit puntje met jalapeñomayonaise, chipolata's en koriander-peperolie. Klaar voor een beetje pit?
bijgerecht
null personen
550 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Snijd de koriander fijn en doe in een kommetje. Halveer de rode peper en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn en doe bij de koriander. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Voeg het rasp met de olijfolie toe aan de koriander. Breng op smaak met zout. Doe de mayonaise in een ander kommetje. Snijd de jalapeñopepers fijn en meng met het paprikapoeder door de mayonaise.
Halveer de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Doe samen met de mais en het limoensap in een kom. Gril de worstjes in 4 min. bruin en gaar op de barbecue. Keer regelmatig. Snijd de broodjes aan de bovenkant open en leg ze heel even op de barbecue. Bestrijk de binnenkant van de broodjes met wat jalapeñomayonaise, leg er een worstje op en wat avocado-maissalade. Besprenkel met koriander-peperolie en serveer.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
15 g verse koriander
1 rode peper
1 limoen
4 el traditionele olijfolie
3 el mayonaise
2 el jalapeñopepers
½ tl gerookt paprikapoeder
1 avocado
150 g mais in blik
4 chipolataworstjes
4 witte puntjes
Dit heb je nodig
barbecue