Flammkuchen met asperges en gruyere
Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg. Van deze flammkuchen met asperges krijg je zeker het lentegevoel.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.
Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.
Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
Flammkuchen met asperges en gruyere
Een heerlijke, hartige taart gemaakt met pizzadeeg. Van deze flammkuchen met asperges krijg je zeker het lentegevoel.
hoofdgerecht
null personen
775 kcal
20 min. bereiden
15 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol ondertussen het pizzadeeg uit op een met bakpapier beklede bakplaat. De saus wordt niet gebruikt.
Meng de crème fraîche, nootmuskaat, (versgemalen) peper en eventueel zout en bestrijk het deeg ermee.
Verwijder de houtachtige onderkant van de asperges en halveer de asperges in de lengte. Snijd in stukjes.
Verdeel het spek en de asperges over het deeg en schaaf de kaas erover. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar.
Halveer ondertussen de tomaatjes en snijd de peterselie fijn. Verdeel de tomaatjes over de flamenkuchen en bestrooi met de peterselie. Serveer direct.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 pizzadeeg met tomatensaus
200 ml crème fraîche
2 tl gedroogde nootmuskaat
350 g verse groene asperges
200 g magere gerookte spekreepjes
150 g gruyère
250 g cherrytomaten
15 g verse peterselie
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier