Erik van Loo's frites
Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.
Aan de slag
Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.
Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.
Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.
Erik van Loo's frites
Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.
bijgerecht
null personen
390 kcal
35 min. bereiden
Aan de slag
Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.
Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.
Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg frietaardappelen
Dit heb je nodig
frituurpan of ruime pan