Erik van Loo's frites
bewaar
bewaar

Erik van Loo's frites

Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.

35 min. bereiden

1 ingrediënt

Aan de slag

Schil 1 kilo frietaardappelen en snijd ze in plakken van 1½-2 cm breed. Snijd de plakken in frites van 1½-2 cm breed.

Breng een pan water met flink wat zout aan de kook. Voeg de frites toe en kook ze in ca. 6 min. net niet gaar. Als je er met een mes in prikt moet een frietje even blijven hangen en dan terug vallen. Giet af en laat afkoelen.

Frituur de frites ca. 4 min. op 180 °C in olie of frituurvet. Laat ze uitlekken en bestrooi met zout.

bereidingstipHeb je geen frituurpan? Frituur de frites dan op 180 ° C in een ruime pan met 1 liter arachideolie. Meet de temperatuur met een keukenthermometer.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Erik van Loo's frites

Frites van de chef: lekker met appelmoes en mayonaise.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig