Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes
De Parmezaanse kaas en truffelmayo zorgen voor een volle en diepe smaak.
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik. Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.
Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken. Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie. Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.
Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.
Homemade friet met truffelmayo & parmezaan van FrietHoes
De Parmezaanse kaas en truffelmayo zorgen voor een volle en diepe smaak.
bijgerecht
null personen
696 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Boen de aardappelen schoon onder de kraan. Snijd eerst in plakken van 13 mm en dan in frieten van 13 mm dik. Leg op een theedoek, leg er een theedoek op en maak goed droog.
Bak de friet voor. Verhit de frituurolie in de frituurpan tot 150 °C, verdeel de friet in 3 porties en bak elke portie 6 min. Zorg ervoor dat de temperatuur van de olie niet onder de 130 °C komt. Laat elke portie goed uitlekken in het mandje van de frituurpan en leg op een grote platte schaal zonder papier. Dan blijft de friet niet plakken. Laat minimaal 30 min. afkoelen tot kamertemperatuur.
Meng voor de truffelmayonaise de mayonaise met de truffeltapenade en truffelolie. Bak de friet af. Verhit de frituurolie tot 175 °C, verdeel de friet in 2 porties en bak elke portie 4 min. Snijd ondertussen de peterselie fijn en rasp de kaas.
Laat goed uitlekken, verdeel over borden of houten plankjes en bestrooi met zeezout, peterselie en Parmezaanse kaas. Serveer met de truffelmayo.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1¼ kg frietaardappelen
2 l frituurolie
4 el ambachtelijke mayonaise
1 el truffel-paddenstoelentapenade
1 tl truffelolie
2 el verse peterselie
50 g Parmigiano Reggiano
1 el zeezoutflakes
Dit heb je nodig
frituurpan