Groene kool met kikkererwten
Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.
Aan de slag
Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.
Groene kool met kikkererwten
Serveer kool met kikkererwten en kerrie en een nieuwe favoriet is geboren.
bijgerecht
null personen
270 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de kool in repen van 1½ cm breed en de knoflook in plakjes. Verhit de helft van de arachideolie in een braadpan en bak de kool en knoflook 2 min. Voeg het water en ketjap manis toe en laat 15 min. met de deksel op de pan op laag vuur stoven.
Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken en dep goed droog met keukenpapier. Verhit een koekenpan met de rest van de arachideolie en bak de kikkererwten met de kerrie in 8 min. op (middel)hoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Meng door de kool. Schep op een bord en rasp de schil van de grapefruit erboven.
variatietip:
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
600 g groene kool
2 tenen knoflook
4 el arachideolie
100 ml kraanwater
4 el ketjap manis
350 g kikkererwten in blik
2 tl kerriepoeder
½ grapefruit