Gebakken kikkererwten met specerijen
Kikkererwten zijn een heerlijke basis in bowls, wraps en taco's. Bak ze met Mexicaanse specerijen voor extra smaak.
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 min. Blijf omscheppen. Voeg de kikkererwten, bonenkruiden en rietsuiker toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak onder regelmatig omscheppen in ca. 8 min. goudbruin.
Gebakken kikkererwten met specerijen
Kikkererwten zijn een heerlijke basis in bowls, wraps en taco's. Bak ze met Mexicaanse specerijen voor extra smaak.
bijgerecht
null personen
240 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Doe de kikkererwten in een vergiet, spoel onder koud stromend water en laat uitlekken. Snijd de knoflook fijn.
Verwarm de olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en de tomatenpuree 1 min. Blijf omscheppen. Voeg de kikkererwten, bonenkruiden en rietsuiker toe en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. Bak onder regelmatig omscheppen in ca. 8 min. goudbruin.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g kikkererwten in blik
2 tenen knoflook
2 el zonnebloemolie
2 el tomatenpuree
1 el Mexicaanse bonenkruiden
1 tl rietsuiker