Jennekes Tobleronetaart
Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 160 g Toblerone au bain-marie. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
Jennekes Tobleronetaart
Thuiskoks zijn voor ons de echte chef-koks. We vroegen onze volgers om hun signature dish met ons te delen: dit is een van onze favorieten!
nagerecht
null porties
370 kcal
20 min. bereiden
150 min. wachten
35 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de springvorm met bakpapier. Smelt 160 g Toblerone au bain-marie. Klop de boter met de suiker 5 min. tot een luchtige massa. Voeg de eieren 1 voor 1 toe. Spatel achtereenvolgens het bakmeel, cacao en gesmolten Toblerone door het mengsel. Schenk het beslag in de taartvorm en bak ca. 35 min. in het midden van de oven.
Controleer met een satéprikker of het deeg gaar is: als de prikker er schoon en droog uitkomt, is de taart gaar. Laat de taart ongeveer 15 min. afkoelen, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.
Smelt ondertussen voor de ganache 140 g Toblerone au bain-marie en voeg de slagroom toe. Roer goed door. Laat de ganache 15 min. afkoelen en giet voorzichtig over de taart. Snijd de rest van de Toblerone in stukjes en strooi over de ganache. Laat afkoelen en zet de taart ca. 2 uur in de koelkast. Laat voor gebruik op kamertemperatuur komen.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
400 g Toblerone
100 g ongezouten roomboter
150 g kristalsuiker
3 middelgrote eieren
150 g zelfrijzend bakmeel
1 el cacaopoeder
50 ml verse slagroom
Dit heb je nodig
bakpapier
springvorm (Ø 20 cm)