Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade
De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade.
Aan de slag
Was de kriel en halveer de grote. Kook de kriel in een ruime pan water met een beetje zout in 15 min. gaar. Doe het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan droogstomen.
Snijd ondertussen voor de frittata de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Pluk de dille van de takjes en snijd de uien in dunne halve ringen.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de zalm en de helft van de dille erdoor. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui erover en bak 2 min. op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pannen en schep om. Bak de frittata’s op middelhoog vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar. Het ei moet volledig gestold zijn.
Schil ondertussen de bietjes en snijd in dunne partjes. Meng de rest van de olie, de dille-mieriksworteldressing, snijbiet, dille en kriel met de bietjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de frittata’s in kwarten, verdeel over de borden en serveer met de salade.
Zalmfrittata met bieten-aardappelsalade
De frisse zalmomelet gaat goed samen met de aardse smaken van de salade.
hoofdgerecht
null personen
770 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Was de kriel en halveer de grote. Kook de kriel in een ruime pan water met een beetje zout in 15 min. gaar. Doe het vuur uit, giet af en laat met de deksel op de pan droogstomen.
Snijd ondertussen voor de frittata de zalm in blokjes van 1 x 1 cm. Pluk de dille van de takjes en snijd de uien in dunne halve ringen.
Klop de eieren los en breng op smaak met peper en eventueel zout. Schep de zalm en de helft van de dille erdoor. Verhit in 2 koekenpannen elk 2 el olie, verdeel de ui erover en bak 2 min. op hoog vuur. Verdeel het eimengsel over de pannen en schep om. Bak de frittata’s op middelhoog vuur met een deksel op de pan in 10 min. gaar. Het ei moet volledig gestold zijn.
Schil ondertussen de bietjes en snijd in dunne partjes. Meng de rest van de olie, de dille-mieriksworteldressing, snijbiet, dille en kriel met de bietjes en breng op smaak met peper en eventueel zout. Snijd de frittata’s in kwarten, verdeel over de borden en serveer met de salade.
variatietip:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg kriel in de schil
300 g verse zalm
15 g verse dille
2 uien
6 middelgrote eieren
5 el (olijf)olie
500 g gekookte bietjes
120 ml dille-mieriksworteldressing*
75 g snijbiet