Zalm met romige aardappelsalade en broccoli
Zachte zalm, knapperige groenten en frisse krieltjes. Lente op je bord!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in de schil in een pan met water en eventueel wat zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook 3 min. in water met eventueel wat zout en giet af.
Maak ondertussen de rode uien schoon, halveer en snijd in halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm met de velkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Meng de broccoli, rode ui, 1 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout en verdeel naast de zalm over de bakplaat.
Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de selderij fijn en schep met de crème fraîche door de lauwe krieltjes. Breng op smaak met peper en de rest van het citroensap.
Verdeel de zalm, broccoli en krieltjes over de borden. Bestrooi de aardappelsalade met het citroenrasp.
Zalm met romige aardappelsalade en broccoli
Zachte zalm, knapperige groenten en frisse krieltjes. Lente op je bord!
hoofdgerecht
null personen
780 kcal
30 min. bereiden
12 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de krieltjes, halveer de grotere en kook ze in de schil in een pan met water en eventueel wat zout in 20 min. gaar.
Snijd ondertussen de broccoli in (kleine) roosjes, schil de stronk met de dunschiller en snijd in stukjes. Kook 3 min. in water met eventueel wat zout en giet af.
Maak ondertussen de rode uien schoon, halveer en snijd in halve ringen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil met een fijne rasp of zesteur en pers de vrucht uit.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de zalm met de velkant naar boven op de bakplaat. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Meng de broccoli, rode ui, 1 el citroensap, de olie, peper en eventueel zout en verdeel naast de zalm over de bakplaat.
Bak ca. 12 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de selderij fijn en schep met de crème fraîche door de lauwe krieltjes. Breng op smaak met peper en de rest van het citroensap.
Verdeel de zalm, broccoli en krieltjes over de borden. Bestrooi de aardappelsalade met het citroenrasp.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes in de schil
600 g broccoli
2 rode uien
1 citroen
600 g zalm op de huid
2½ el traditionele olijfolie
20 g verse selderij
125 g crème fraîche
Dit heb je nodig
bakpapier