Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.
Aan de slag
Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.
Garnalencocktail met avocado-kruidendressing
Deze feestelijke variant van de garnalencocktail heb je vast nog nooit geproefd.
voorgerecht
null personen
300 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Snijd voor de dressing de avocado overlangs doormidden. Verwijder de pit, schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil en doe dit in de keukenmachine. Snijd de peterselie grof. Snijd 3/4 van de bieslook grof. Verwijder de steelaanzet van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd in stukjes. Doe de peper, gesneden kruiden (behalve de fijngesneden knoflookbieslook) en karnemelk in de keukenmachine en maal fijn. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verhit voor de croutons de ansjovis en de olie uit het blikje en laat op laag vuur smelten. Scheur ondertussen het brood in stukjes. Voeg toe aan de ansjovis en bak in 8 min. op middelhoog vuur krokant. Schep regelmatig om.
Schil ondertussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd in reepjes. Snijd de tomaten in partjes.
Meng de mango, tomaten, boerenkool, garnalen en croutons. Schep in elke ijscoupe 2 el dressing en verdeel het garnalenmengsel erover. Verdeel de rest van de dressing over de garnalen. Snijd de rest van de bieslook fijn en verdeel over de coupes.
dieettip:
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 eetrijpe avocado
15 g peterselie
25 g knoflookbieslook
1 jalapeñopeper
300 ml karnemelk
45 g ansjovisfilets in olie in blik
2 sneetjes petit beurre broden
1 eetrijpe mango
250 g cherrytomaten aan de tak
40 g koelverse babyboerenkool
200 g Hollandse garnalen
Dit heb je nodig
keukenmachine
ijscoupes