Champignons met zoete-aardappelkoekjes
bewaar
bewaar

Champignons met zoete-aardappelkoekjes

Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

25 min. bereiden / 20 min. oventijd

licht pittig

11 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de zoete aardappelen en rasp ze grof met de keukenmachine. Doe het rasp in een kom en meng het ei en de bloem erdoor. Knip de bieslook in stukjes en meng de helft erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

Veeg de paddenstoelen schoon met keukenpapier. Snijd de knoflook fijn en doe in een kommetje. Meng 2 el olie en de chiliflakes erdoor en breng op smaak met zout. Bestrijk de paddenstoelen rondom met de chili-olie. Leg ze met de bolle kant naar boven in de ovenschaal en bak ca. 20 min. in het midden van de oven.

Verhit ondertussen de rest van de olie in een grote koekenpan. Schep 6 bergjes zoete-aardappelbeslag in de pan. Druk de koekjes een beetje plat met een spatel en bak op middelhoog vuur in 7-8 min. goudbruin. Keer halverwege.

Was en droog ondertussen de blaadjes kropsla en leg ze op 2 borden. Leg de paddenstoelen erop met de bolle kant naar beneden. Leg op elke paddenstoel 3 aardappelkoekjes. Snijd de paprika in reepjes en leg op de koekjes. Verkruimel de kaas erover en bestrooi met de rest van de bieslook.

variatietipMeer vegatoppers, van shepherd’s pie tot loaf van noten en zuidvruchten? Kijk elders op ah.nl/allerhande voor recepten.

Knoflook snijden

Instructievideo - 00:57 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Champignons met zoete-aardappelkoekjes

Vegetarische vrienden te eten? Met dit indrukwekkende stapelgerecht zul je zeker weten hoge ogen gooien.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig