Pompoenstrudel met salie
In donkere dagen is deze strudel hartverwarmend. Met dank aan de vulling van pompoen, linzen en feta en de smaak van kaneel en salie.
Aan de slag
Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn. Voeg met de linzen en 1 tl kaneel toe aan de pompoen en bak 3 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
Klop ondertussen 2 eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei. Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.
Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel. Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
Pompoen schillen en snijden
Instructievideo - 01:05 min.
Pompoenstrudel met salie
Instructievideo - 03:08 min.
Pompoenstrudel met salie
In donkere dagen is deze strudel hartverwarmend. Met dank aan de vulling van pompoen, linzen en feta en de smaak van kaneel en salie.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
40 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Kook de linzen in 20 min. beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Snijd ondertussen de pompoen in de lengte in parten. Verwijder de zaden en de draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd het vruchtvlees in blokjes van 1 x 1 cm.
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olie in een pan en bak de pompoen 3 min. op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de knoflook en salie fijn. Voeg met de linzen en 1 tl kaneel toe aan de pompoen en bak 3 min. op laag vuur. Zet het vuur uit en laat 10 min. afkoelen.
Klop ondertussen 2 eieren los. Verkruimel de kaas en roer door het ei. Meng met het pompoenmengsel en breng op smaak met peper en eventueel zout. Splits het laatste ei en klop het eigeel los.
Rol het bladerdeeg uit tot een lap van 60 x 24 cm. Halveer in de lengte. Snijd elke reep in de breedte in 4 gelijke stukken, zodat je 8 gelijke stukken hebt. Leg de helft van de plakken op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel het pompoenmengsel erover, maar houd de randen van de plakken vrij. Bestrijk de randen met eigeel. Bedek met de rest van de plakken bladerdeeg. Druk de zijkanten met een vork vast.
Kerf per strudel een stervorm in de bovenkant van het deeg. Bestrijk de strudels met de rest van het eigeel. Strooi de pompoenpitten en de rest van de kaneel erover. Bak de strudels in de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar.
combinatietip:
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
75 g gedroogde linzen dupuis
1 flespompoen
2 el traditionele olijfolie
1 teen knoflook
4 takjes verse salieblaadjes
2 tl gemalen kaneel
3 middelgrote eieren
150 g witte kaas 45+
275 g rollen vers bladerdeeg
40 g pompoenpitten
Dit heb je nodig
deegroller
bakpapier