Karbonade van de grill met frisse koolsalade
Bijzondere smaken! Gegrilde karbonade en gekaramelliseerde citroen.
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in de lengte in parten en kook 10 min. Giet af. Verhit 1 1/2 el olie in een hapjespan en bak de aardappel en peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk het vlees met 1/2 el olie en gril in 7 min. gaar. Keer regelmatig. Gril de citroen op de snijkant de laatste 3 min. mee. Boen ondertussen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mes het witte vlies van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes en snijd de plakjes in kwarten. Meng de Griekse yoghurt 0% met de azijn, gedroogde bieslook en breng op smaak met peper.
Meng het sinaasappelrasp en -vruchtvlees met de rodekool, spitskool, 2/3 van de zonnebloempitten en dressing in een schaal. Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten. Snijd de peterselie fijn, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie, de rest van de olie en 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gebakken aardappelen met de salade en karbonades. Verdeel het citroen-peterseliemengsel over het vlees en garneer met de gegrilde citroen.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Karbonade van de grill met frisse koolsalade
Bijzondere smaken! Gegrilde karbonade en gekaramelliseerde citroen.
hoofdgerecht
null personen
690 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Schil en snijd de aardappelen in de lengte in parten en kook 10 min. Giet af. Verhit 1 1/2 el olie in een hapjespan en bak de aardappel en peper en eventueel zout 10 min. op middelhoog vuur goudbruin. Schep regelmatig om.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster de zonnebloempitten 3 min. op middelhoog vuur. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil, halveer de vrucht.
Verhit de grillpan zonder olie of boter. Bestrijk het vlees met 1/2 el olie en gril in 7 min. gaar. Keer regelmatig. Gril de citroen op de snijkant de laatste 3 min. mee. Boen ondertussen de sinaasappels schoon en rasp de oranje schil. Schil de sinaasappels en snijd met een scherp mes het witte vlies van de vrucht. Snijd het vruchtvlees in halve plakjes en snijd de plakjes in kwarten. Meng de Griekse yoghurt 0% met de azijn, gedroogde bieslook en breng op smaak met peper.
Meng het sinaasappelrasp en -vruchtvlees met de rodekool, spitskool, 2/3 van de zonnebloempitten en dressing in een schaal. Bestrooi met de rest van de zonnebloempitten. Snijd de peterselie fijn, maak de knoflook schoon en snijd fijn. Meng het citroenrasp, de knoflook, peterselie, de rest van de olie en 1 el water. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Serveer de gebakken aardappelen met de salade en karbonades. Verdeel het citroen-peterseliemengsel over het vlees en garneer met de gegrilde citroen.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg vastkokende aardappelen
4 el (olijf)olie
50 g zonnebloempitten
1 citroen
4 ribkarbonades
2 medium handsinaasappels
150 g Griekse yoghurt 0%
2 el azijn
1 tl gedroogde bieslook
300 g gesneden rodekool
300 g gesneden spitskool
15 g verse peterselie
1 teen knoflook
Dit heb je nodig
grillpan