Gezonde koolsalade met rivierkreeftjes, dille-yoghurtdressing en aardappel
Deze frisse en gezonde salade met vis serveer je naast knapperig gebakken aardappeltjes.
Aan de slag
Snijd de rode- en witte kool elk in 2 kwarten, snijd het hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne repen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. ½ cm. Snijd de dille fijn.
Meng de kool, appel, ⅔ van de dille, rivierkreeftjes, yoghurt en ¼ van de olie in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 25 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 3 min. de knoflook mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de gebakken aardappel en koolsalade over de borden. Bestrooi met het mosterdzaad, de rest van de dille en peper.
Gezonde koolsalade met rivierkreeftjes, dille-yoghurtdressing en aardappel
Deze frisse en gezonde salade met vis serveer je naast knapperig gebakken aardappeltjes.
hoofdgerecht
null personen
545 kcal
40 min. bereiden
Aan de slag
Snijd de rode- en witte kool elk in 2 kwarten, snijd het hart eruit en snijd de rest van de kool in de breedte in flinterdunne repen. Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. ½ cm. Snijd de dille fijn.
Meng de kool, appel, ⅔ van de dille, rivierkreeftjes, yoghurt en ¼ van de olie in een ruime kom en breng op smaak met peper en eventueel zout. Zet afgedekt met vershoudfolie in de koelkast.
Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en rooster het mosterdzaad 2 min. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Snijd de knoflook fijn. Boen de aardappelen schoon en snijd in blokjes van ca. 3 cm.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en bak de aardappelen 25 min. op middelhoog vuur goudgeel en gaar. Schep regelmatig om. Bak de laatste 3 min. de knoflook mee. Breng op smaak met peper.
Verdeel de gebakken aardappel en koolsalade over de borden. Bestrooi met het mosterdzaad, de rest van de dille en peper.
bereidingstip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
½ rode kool
½ witte kool
2 friszure appels
7½ g verse dille
400 g verse rivierkreeftjes
250 ml yoghurt Griekse stijl 0%
4 el milde olijfolie
1 tl mosterdzaad
1 teen knoflook
1 kg vastkokende aardappel
Dit heb je nodig
vershoudfolie