Ham-kaaswitlof met romige aardappelpuree
Witlof zoals het hoort! De tijm en amandel maken het helemaal compleet.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water en wat zout aan de kook. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Voeg als het water kookt het witlof toe en kook 8 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham.
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de helft van de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Verwarm de melk in een steelpan (of magnetron). Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree. Schep de salade-ui erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.
Ham-kaaswitlof met romige aardappelpuree
Witlof zoals het hoort! De tijm en amandel maken het helemaal compleet.
hoofdgerecht
null personen
720 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Breng een pan water en wat zout aan de kook. Snijd ondertussen de onderkant van de stronken witlof en snijd het witlof in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Voeg als het water kookt het witlof toe en kook 8 min.
Schil ondertussen de aardappelen en snijd elke aardappel in 4 gelijke stukken. Kook in water met zout in 20 min gaar.
Giet ondertussen het witlof af, laat goed uitlekken en wikkel elke helft in een plakje ham.
Verdeel achtereenvolgens de witlofrolletjes, kaas, tijm, de helft van de boter in klontjes en het amandelschaafsel over de ovenschaal. Bak ca. 15 min. in het midden van de oven.
Snijd ondertussen de salade-ui in dunne ringetjes. Verwarm de melk in een steelpan (of magnetron). Giet de aardappelen af en stamp samen met de melk en de rest van de boter tot een smeuïge puree. Schep de salade-ui erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Serveer de ham-kaaswitlof met de aardappelpuree en wat kookvocht uit de ovenschaal.
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
800 g witlof
1¼ kg kruimige aardappelen
200 g gerookte boerenachterham
175 g geraspte oude kaas 48+
2 tl gedroogde tijm
60 g ongezouten roomboter
55 g amandelschaafsel
1 bosje salade-ui
100 ml halfvolle melk
Dit heb je nodig
ovenschaal (20 x 30 cm)
pureestamper