Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven
Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden.
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de kippenbouillontablet 6 min. op middelhoog vuur.
Was ondertussen de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm breed. Snijd de artisjokharten in kwarten.
Schep de prei uit de pan in een hoge beker. Verhit in dezelfde hapjespan de rest van de olie en bak de courgette op hoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 12 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Laat de sardientjes en de olijven uitlekken, verwijder eventueel de graat uit de vis en snijd in stukjes. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht op.
Voeg het opgevangen kookvocht samen met de dragon, de helft van de peterselie, 1 el citroensap en de kookroom toe aan de prei en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de preisaus en verdeel over de borden. Verdeel de courgette, artisjokharten, olijven en sardientjes over de pasta. Garneer met de rest van de peterselie en de citroenplakjes. Serveer direct.
Citrus snijden
Instructievideo - 01:15 min.
Fusilli met artisjok-preisaus, sardines en olijven
Pasta met ongelofelijk veel lekkers uit het zuiden.
hoofdgerecht
null personen
740 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de helft van de olie in een hapjespan en bak de prei met de kippenbouillontablet 6 min. op middelhoog vuur.
Was ondertussen de courgette, halveer in de lengte en snijd in plakjes van ½ cm breed. Snijd de artisjokharten in kwarten.
Schep de prei uit de pan in een hoge beker. Verhit in dezelfde hapjespan de rest van de olie en bak de courgette op hoog vuur 6 min. Schep regelmatig om.
Breng ondertussen voor de pasta een ruime pan water met wat zout aan de kook. Voeg de pasta toe en kook in 12 min. beetgaar.
Snijd ondertussen de peterselie fijn. Boen de citroen schoon, halveer en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de andere helft in plakjes. Laat de sardientjes en de olijven uitlekken, verwijder eventueel de graat uit de vis en snijd in stukjes. Giet de pasta af, maar vang 150 ml kookvocht op.
Voeg het opgevangen kookvocht samen met de dragon, de helft van de peterselie, 1 el citroensap en de kookroom toe aan de prei en pureer met de staafmixer tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Meng de pasta met de preisaus en verdeel over de borden. Verdeel de courgette, artisjokharten, olijven en sardientjes over de pasta. Garneer met de rest van de peterselie en de citroenplakjes. Serveer direct.
algemeen:
algemeen:
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
600 g gesneden prei
1 kippenbouillontablet
1 courgette
400 g artisjokharten in blik
300 g fusilli
20 g verse peterselie
1 citroen
240 g sardientjes op water
180 g Taggia-olijven
1 el gedroogde dragon
250 ml kookroom