English breakfast
Ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. Nu gewoon om van te genieten; of je nou zwaar werk doet of niet.
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 20 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de ahornsiroop toe, schep om en neem het spek uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer ondertussen de tomaten overlangs. Bak met de snijkant naar beneden 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet van het ontbijtspek.
Verwarm ondertussen de bonen in een kleine pan op laag vuur en rooster het brood.
Neem de braadworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd het brood schuin doormidden. Snijd elke braadworst schuin in 4 gelijke delen. Verdeel de braadworst, eieren, bonen, tomaat, het ontbijtspek en brood over de borden en serveer.
English breakfast
Instructievideo - 02:40 min.
English breakfast
Ooit bedacht als stevig ontbijt voor Engelse mijnwerkers. Nu gewoon om van te genieten; of je nou zwaar werk doet of niet.
null personen
660 kcal
25 min. bereiden
Aan de slag
Verhit de olie in een koekenpan en bak de braadworsten in 20 min. op middelhoog vuur rondom gaar. Keer regelmatig. Verhit ondertussen een koekenpan zonder olie of boter en bak de ontbijtspek op middelhoog vuur in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg de ahornsiroop toe, schep om en neem het spek uit de pan. Laat uitlekken op keukenpapier.
Halveer ondertussen de tomaten overlangs. Bak met de snijkant naar beneden 4 min. op middelhoog vuur in het achtergebleven bakvet van het ontbijtspek.
Verwarm ondertussen de bonen in een kleine pan op laag vuur en rooster het brood.
Neem de braadworsten uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Bak de eieren in het achtergebleven bakvet. Bestrooi met peper en eventueel zout.
Snijd het brood schuin doormidden. Snijd elke braadworst schuin in 4 gelijke delen. Verdeel de braadworst, eieren, bonen, tomaat, het ontbijtspek en brood over de borden en serveer.
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 el traditionele olijfolie
2 (scharrel)braadworsten
8 plakjes ontbijtspek
1 el ahornsiroop
6 Tasty Tom trostomaten
415 g witte bonen in tomatensaus
8 sneetjes tijgerbrood wit
4 middelgrote eieren
Dit heb je nodig
broodrooster