Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof
bewaar
bewaar

Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof

Kleurrijk, en ook geurig en smaakvol. Dit gerecht is het allemaal!

30 min. bereiden

9 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan met ruim water met wat zout aan de kook. Voeg de rijst toe en kook in 10 min. gaar. Giet af en laat met de deksel op de pan staan tot gebruik.

Halveer ondertussen de chorizo in de lengte, verwijder eventueel het vel en snijd de helften in plakjes. Maak de uien schoon en snijd in halve ringen. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Was de paprika’s, verwijder de steelaanzet en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in ringen.

Verhit een hapjespan zonder olie of boter en bak de chorizo 4 min. Voeg de ui en knoflook toe en roerbak nog 3 min. Voeg de paprika, pompoen, tijm en 300 ml water toe. Breng aan de kook en laat op laag vuur 10 min. stoven met de deksel op de pan of tot de pompoen gaar is. Controleer dit met een vork. Breng op smaak met peper.

Snijd de blaadjes van de peterselie fijn en schep door de rijst. Bestrooi de pompoenstoof vlak voor het serveren met de rest van de peterselie. Serveer met de rijst.

algemeenLekkere wijn bij dit gerecht: Berberana Red Dragon Tempranillo.
algemeenDit recept is speciaal ontwikkeld voor de Allerhande Box. De ingrediënten op ah.nl/allerhande worden aangepast naar het winkelassortiment en daarom kan deze receptuur afwijken van de orginele receptkaart uit de Allerhande Box.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kleurrijke pompoen-paprika-chorizostoof

Kleurrijk, en ook geurig en smaakvol. Dit gerecht is het allemaal!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig