Snelle eggs benedict met asperges en zalm
Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelfgemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers.
Snelle eggs benedict met asperges en zalm
Instructievideo - 02:06 min.
Ei koken
Instructievideo - 01:51 min.
Snelle eggs benedict met asperges en zalm
Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelfgemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.
null personen
415 kcal
15 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.
Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.
Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.
Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g verse witte asperges
1 petit beurre brood
4 middelgrote eieren
2 el gezouten roomboter
4 el mayonaise
1 tl dijonmosterd
4 tl citroensap
100 g gerookte zalm
1 bakje tuinkers