Snelle eggs benedict met asperges en zalm
bewaar
bewaar

Snelle eggs benedict met asperges en zalm

Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelf­gemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.

15 min. bereiden / 8 min. oventijd

9 ingrediënten

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de asperges rondom met een dunschiller vanaf vlak onder het kopje naar beneden en verwijder de houtachtige onderkant. Snijd ze doormidden, doe in een pan water en breng aan de kook. Kook 10 min., draai het vuur uit en laat nog 10 min. in het hete water liggen. Giet af.

Snijd ondertussen 4 sneetjes van het brood. Rooster ca. 8 min. in de oven. Breng ondertussen een pan water aan de kook. Voeg de eieren toe en kook ze 6 min. Spoel af onder koud stromend water en pel voorzichtig.

Smelt ondertussen voor een snelle hollandaisesaus de boter in een steelpan. Roer de mayonaise, mosterd en het citroensap door elkaar en voeg langzaam al roerend met een garde toe aan de boter. Breng op smaak met peper.

Beleg de geroosterde sneetjes brood achtereenvolgens met de asperges, gerookte zalm, een gekookt ei en wat saus. Garneer met de tuinkers.

algemeenWijntje erbij? Lekker met La Tu­li­pe de la Gar­de Char­don­nay.

Snelle eggs benedict met asperges en zalm

Instructievideo - 02:06 min.

Ei koken

Instructievideo - 01:51 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Snelle eggs benedict met asperges en zalm

Asperges met zalm, verrukkelijk! Voor de zelf­gemaakte hollandaisesaus mag je met kant-en-klare mayo een beetje valsspelen.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig