Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous
Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel!
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het hete water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aspergetips toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover. Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde.
Lamsworstjes met salsa verde en groene couscous
Kruidige couscous, pittige lamsworstjes... Vanaf de eerste hap weet je: dit gerecht komt nog heel vaak op tafel!
hoofdgerecht
null personen
725 kcal
30 min. bereiden
Aan de slag
Doe de couscous in een ruime kom en schenk er het hete water over. Laat 10 min. afgedekt staan.
Halveer ondertussen de paprika en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in lange repen van een ½ cm breed. Halveer de komkommer in de lengte en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in halve maantjes. Verhit 1 el olie in een koekenpan en bak de paprika 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de aspergetips toe en bak 3 min. mee. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Schep de groenten uit de pan op een bord. Bak in het achtergebleven bakvet de lamsworstjes in 10 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen voor de salsa verde de koriander, munt, peterselie en dille grof en doe samen met de mosterd en de rest van de olie in een hoge beker. Pureer met de staafmixer en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Roer de couscous los met een vork en meng met de komkommer en de helft van de salsa verde. Verdeel de paprika en aspergetips erover. Serveer met de lamsworstjes en de rest van de salsa verde.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
250 g couscous
300 ml water
1 groene paprika
1 komkommer
9 el traditionele olijfolie
100 g groene aspergetips
270 g lamsworstjes
15 g verse koriander
15 g verse munt
30 g verse peterselie
15 g verse dille
1 el Maille dijonmosterd
Dit heb je nodig
staafmixer