Burrata salade met tomaten en pesto
Kaasliefhebbers opgelet: deze burratasalade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard!
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Meng 3 el van het sap met de pestospread.
Snijd de tomaten in parten en meng met de radijsmix, rucolaslamelange en pestodressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer met de hazelnoten. Halveer de burrata's en verdeel deze over de salade. Snijd het stokbrood in plakken en serveer erbij.
Noten, zaden en pitten roosteren
Instructievideo - 01:19 min.
Burrata salade met tomaten en pesto
Kaasliefhebbers opgelet: deze burratasalade bevat een kaassoort die op mozzarella lijkt, maar nóg romiger is. Het proberen waard!
hoofdgerecht
null personen
630 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Verhit een koekenpan zonder olie of boter en rooster de hazelnoten 3 min. op middelhoog vuur goudbruin. Neem uit de pan en laat afkoelen op een bord. Hak grof.
Snijd met een scherp mes de schil en het witte vlies van de sinaasappels. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen, zodat je het vruchtvlees er gemakkelijk met je mes tussenuit kunt wippen. Vang het sap op. Meng 3 el van het sap met de pestospread.
Snijd de tomaten in parten en meng met de radijsmix, rucolaslamelange en pestodressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de salade over 4 diepe borden en garneer met de hazelnoten. Halveer de burrata's en verdeel deze over de salade. Snijd het stokbrood in plakken en serveer erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
60 g ongebrande hazelnoten
2 medium handsinaasappels
90 g koelverse pestospread
3 trostomaten
300 g rauwkost radijsmix
150 g rucolaslamelange
300 g koelverse burrata kazen
1 vers stokbrood