Pastasalade met mayodressing
Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen!
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges 4 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken van 1 cm dik. Besprenkel met 1 el olie en gril 2 min. Keer halverwege.
Besprenkel de kalkoenfilet met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de filet 5 min., keer halverwege.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.
Snijd de bieslook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. Meng de bieslook, het citroenrasp, 2 el -sap, de mayonaise en het water tot een dressing.
Schep de pasta, asperges en dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de gegrilde kalkoen en avocado erover. Serveer met de citroenparten erbij.
Pastasalade met mayodressing
Dé picknickfavoriet: pastasalade. In deze zitten knapperige groenten en gegrilde kalkoen. Smullen!
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
17 min. bereiden
Aan de slag
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Giet af.
Verwijder ondertussen de houtachtige onderkant van de asperges en halveer ze. Besprenkel met 1 el olie. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de asperges 4 min. Keer regelmatig.
Snijd ondertussen de avocado's overlangs doormidden en verwijder de pit. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit en snijd in plakken van 1 cm dik. Besprenkel met 1 el olie en gril 2 min. Keer halverwege.
Besprenkel de kalkoenfilet met de rest van de olie en breng op smaak met peper en zout. Gril de filet 5 min., keer halverwege.
Doe ondertussen de tuinerwten in een kom en giet er kokend water over. Laat 1 min. staan en giet af.
Snijd de bieslook fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de helft van de vrucht uit. Snijd de rest in parten. Meng de bieslook, het citroenrasp, 2 el -sap, de mayonaise en het water tot een dressing.
Schep de pasta, asperges en dressing voorzichtig door elkaar en verdeel de gegrilde kalkoen en avocado erover. Serveer met de citroenparten erbij.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
150 g penne
350 g verse groene asperges
3 el traditionele olijfolie
2 avocado's
280 g kalkoenfilet à la minute
250 g diepvries tuinerwten
25 g verse bieslook
1 citroen
2 el mayonaise
2 el water
Dit heb je nodig
grillpan