Gegrilde zalm van de BBQ met dillesaus en krieltjes
Zalm van de BBQ maken? Wij leren je hoe! Lekker met zelfgemaakte frisse dillesaus en bieslook-dillekrieltjes.
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de krieltjes schoon en kook ze in water met zout 10 min. Giet af, besprenkel met de olie en laat uitdampen.
Boen de citroen schoonn en rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de helft van de groene kruiden grof. Snijd de andere helft fijn. Meng de crème fraîche met 1 el citroensap (per 4 personen), 2 tl citroenrasp (per 4 personen) en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de vis op smaak met zout en peper. Vet het rooster van de barbecue in met behulp van het bakkwastje. Leg de zalm op de huidkant op het rooster van de barbecue. Gril 3-4 min. Draai de filets voorzichtig om met een spatel en rooster ook de andere kant nog 1-2 min. tot de zalm goudbruin kleurt maar vanbinnen nog rosé is.
Haal de zalm van de barbecue. Bestrooi de krieltjes met de grofgesneden bieslook en dille. Serveer de vis met de krieltjes en de dillesaus.
Gegrilde zalm van de BBQ met dillesaus en krieltjes
Zalm van de BBQ maken? Wij leren je hoe! Lekker met zelfgemaakte frisse dillesaus en bieslook-dillekrieltjes.
hoofdgerecht
null personen
790 kcal
10 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Steek de barbecue aan. Boen de krieltjes schoon en kook ze in water met zout 10 min. Giet af, besprenkel met de olie en laat uitdampen.
Boen de citroen schoonn en rasp de gele schil, halveer de vrucht en pers uit. Snijd de helft van de groene kruiden grof. Snijd de andere helft fijn. Meng de crème fraîche met 1 el citroensap (per 4 personen), 2 tl citroenrasp (per 4 personen) en de fijngesneden kruiden. Breng op smaak met zout en peper.
Breng de vis op smaak met zout en peper. Vet het rooster van de barbecue in met behulp van het bakkwastje. Leg de zalm op de huidkant op het rooster van de barbecue. Gril 3-4 min. Draai de filets voorzichtig om met een spatel en rooster ook de andere kant nog 1-2 min. tot de zalm goudbruin kleurt maar vanbinnen nog rosé is.
Haal de zalm van de barbecue. Bestrooi de krieltjes met de grofgesneden bieslook en dille. Serveer de vis met de krieltjes en de dillesaus.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kg krieltjes met schil
1 el milde olijfolie
1 citroen
15 g verse dille
15 g verse bieslook
200 g crème fraîche
680 g zalm op de huid
Dit heb je nodig
barbecue
bakkwastje