Caesar tostada
Mexicaans streetfoodgerechtje: knapperige minitortilla met caesarsalade. Als dat geen fiësta is!
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Breng het water met zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 13 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de seasoning spread. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
Trek de kip in stukjes en meng de helft van de dressing erdoor. Snijd de kropjes sla in reepjes.
Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel er eerst de sla en dan de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.
Caesartostada
Instructievideo - 01:46 min.
Caesar tostada
Mexicaans streetfoodgerechtje: knapperige minitortilla met caesarsalade. Als dat geen fiësta is!
hoofdgerecht
null personen
480 kcal
25 min. bereiden
8 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 180 ˚C. Breng het water met zout aan de kook. Zet het vuur laag en leg de kipfilets in het water. Pocheer ca. 13 min. of tot de kip gaar is. Neem de kip uit het water en laat iets afkoelen.
Leg de tortilla’s op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de seasoning spread. Bak ze ca. 8 min. in het midden van de oven.
Trek de kip in stukjes en meng de helft van de dressing erdoor. Snijd de kropjes sla in reepjes.
Leg de tortilla’s op een schaal en verdeel er eerst de sla en dan de kip over. Besprenkel met de rest van de dressing en schaaf de kaas erover. Bestrooi met de gerookte-paprikapoeder.
bereidingstip:
serveertip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 l kraanwater
2 kipfilets
12 minitortilla’s
12 tl baked tortillas seasoning spread lemon & koriander
75 ml caesardressing
2 kropjes babyromainesla
75 g Parmigiano Reggiano
2 tl gerookte-paprikapoeder zoet
Dit heb je nodig
bakpapier