Entrecote met koffierub
Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!
Aan de slag
Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.
Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.
Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.
Entrecote met koffierub
Koken met koffie is helemaal hip. En lekker!
hoofdgerecht
null personen
295 kcal
15 min. bereiden
60 min. wachten
Aan de slag
Doe de koffiebonen in de vijzel of het bakje van de keukenmachine en maal fijn. Pel de knoflook en voeg toe. Schil de gember en snijd in stukjes. Voeg ook toe en maal fijn. Voeg de basterdsuiker, tabasco, het zeezout en de olie toe. Maal fijn tot een dikke pasta.
Bestrijk de entrecotes aan beide zijden met de koffiepasta. Laat een uur afgedekt marineren buiten de koelkast.
Steek de barbecue aan (of verhit een grillpan). Gril de entrecotes 3-4 min. Keer halverwege. Neem het vlees van het vuur en laat afgedekt met aluminiumfolie 5 min. rusten. Snijd in plakjes en serveer.
combinatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
25 g koffiebonen
1 teen knoflook
2 cm verse gember
1 el donkere basterdsuiker
3 tl tabasco chipotle pepper sauce
1 tl grof zeezout
1 el traditionele olijfolie
4 entrecotes
Dit heb je nodig
vijzel of kleine keukenmachine
barbecue of grillpan