Hoisinnoedels met pittig gehakt en groene groenten
Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus.
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Maak de paksoi schoon en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5-kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min.
Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehaktmengsel erover.
Hoisinnoedels met pittig gehakt en groene groenten
Amazing Aziatisch met noedels, paksoi en hoisinsaus.
hoofdgerecht
null personen
605 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Breng een ruime pan water aan de kook. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes, schil de stronk en snijd in kleine stukjes. Voeg als het water kookt de noedels toe en kook in 5 min. beetgaar. Voeg na 2 min. de broccoli toe. Giet af.
Schil ondertussen de gember en snijd fijn. Maak de knoflook schoon en snijd fijn. Snijd het steeltje van de rode peper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Maak de paksoi schoon en snijd in stukjes.
Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak het gehakt met de gember, knoflook, rode peper, 5-kruidenpoeder en eventueel zout in 3 min. gaar. Voeg de paksoi toe en roerbak nog 2 min.
Meng de noedels en broccoli met de hoisinsaus en verdeel over kommen. Verdeel het gehaktmengsel erover.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
200 g broccoli
125 g eiermie
2 cm verse gember
1 teen knoflook
½ rode peper
200 g paksoi
1 el arachideolie
200 g half-om-halfgehakt
1 tl 5 kruidenpoeder
3 el hoisinsaus