Verse pompoentortelloni met pastinaak en pancetta
Verrassend en hartstikke lekker! De salie maakt de maaltijd op-en-top Italiaans.
Aan de slag
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Schil de pastinaak, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine plakjes van een 1⁄2 cm dik. Halveer de grote plakken in de breedte. Snijd de helft van de salieblaadjes fijn.
Verhit 40 g boter in een koekenpan. Bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de gesneden salie toe en bak nog 8 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de boter in de pan met het achtergebleven bakvet en bak de rest van de salie met de mosterd 2 min.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.
Verdeel de pastinaak, sjalot en salie over diepe borden. Verdeel de pasta en salie-mosterdboter erover. Verkruimel de gebakken pancetta over de pasta.
Verse pompoentortelloni met pastinaak en pancetta
Verrassend en hartstikke lekker! De salie maakt de maaltijd op-en-top Italiaans.
hoofdgerecht
null personen
610 kcal
20 min. bereiden
Aan de slag
Maak de sjalotten schoon en snijd in dunne ringen. Schil de pastinaak, snijd de uiteinden eraf en snijd in schuine plakjes van een 1⁄2 cm dik. Halveer de grote plakken in de breedte. Snijd de helft van de salieblaadjes fijn.
Verhit 40 g boter in een koekenpan. Bak de pastinaak 5 min. op middelhoog vuur. Voeg de sjalot en de gesneden salie toe en bak nog 8 min. mee.
Breng ondertussen een ruime pan water met eventueel zout aan de kook. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de pancetta in 5 min. op middelhoog vuur goudbruin en krokant. Neem uit de pan (laat het bakvet achter) en laat uitlekken op keukenpapier.
Verhit de rest van de boter in de pan met het achtergebleven bakvet en bak de rest van de salie met de mosterd 2 min.
Voeg ondertussen, als het water kookt, de pasta toe, breng weer aan de kook en kook in 6 min. beetgaar.
Verdeel de pastinaak, sjalot en salie over diepe borden. Verdeel de pasta en salie-mosterdboter erover. Verkruimel de gebakken pancetta over de pasta.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
2 sjalotten
800 g pastinaak
2 takjes verse salieblaadjes
70 g ongezouten roomboter
80 g pancetta
1 tl Franse mosterd
500 g verse tortelloni zucca e salvia
Dit heb je nodig
keukenpapier