Crème van linzen en rode curry van Dennis Huwaë
Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst.
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de flespompoen toe en fruit 10 min. Snijd de courgette en paprika in stukjes van 2 cm, snijd de peper met zaadlijsten fijn. Voeg de courgette, de rode peper en de rode paprika toe en fruit 5 min. Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe en laat de groenten hierin garen. Dit duurt ca. 10 min.
Kook ondertussen de rode linzen gaar en giet af. Snijd ondertussen de koriander grof. Neem de pan groentecurry van het vuur, voeg de linzen en de koriander toe en laat met de deksel op de pan 30 min. trekken. Pureer de curry in de blender tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met de sojasaus en de vissaus.
Crème van linzen en rode curry van Dennis Huwaë
Deze crème is een smaakbom en doet het fantastisch bij gebakken eendenborst.
bijgerecht
null personen
205 kcal
45 min. bereiden
30 min. wachten
Aan de slag
Snipper de ui, snijd de knoflook fijn en schil de pompoen en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui en de knoflook. Voeg de flespompoen toe en fruit 10 min. Snijd de courgette en paprika in stukjes van 2 cm, snijd de peper met zaadlijsten fijn. Voeg de courgette, de rode peper en de rode paprika toe en fruit 5 min. Voeg de kokosmelk en de rode currypasta toe en laat de groenten hierin garen. Dit duurt ca. 10 min.
Kook ondertussen de rode linzen gaar en giet af. Snijd ondertussen de koriander grof. Neem de pan groentecurry van het vuur, voeg de linzen en de koriander toe en laat met de deksel op de pan 30 min. trekken. Pureer de curry in de blender tot een gladde crème. Breng de crème op smaak met de sojasaus en de vissaus.
algemeen:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
1 kleine ui
1 teen knoflook
100 g flespompoenen
1 el arachideolie
½ courgette
½ rode paprika
1 rode peper
150 ml kokosmelk
2 tl rode currypasta
75 g rode linzen
15 g verse koriander
2 tl sojasaus less salt
1 tl vissaus