Ribeye met romesco, perupas en kruiden
Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in.
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de perupas in een steelpan en schenk er zo veel water bij dat ze net onder staan. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken, giet af en doe in de ovenschaal.
Bestrijk ondertussen het vlees met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees rondom bruin in 3 min. Leg het vlees bij de perupas in de schaal. Bak het vlees in de oven ca. 30 min. rosé. Heb je een kernthermometer, stel deze dan in op 58 °C. De perupas worden ondertussen perfect gaar.
Doe de paprika en 3 el vocht uit de pot (per 4 personen) met de knoflook, komijn, kurkuma, azijn en amandelen in de blender of keukenmachine. Maal tot een dikke saus (romesco).
Neem de schaal uit de oven. Laat het vlees 5-8 min. rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Halveer ondertussen de perupas en snijd de peterselie grof.
Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Leg ze op een schaal. Verdeel de helft van de romesco over het vlees en schep de rest op een langwerpige schaal. Zet de perupas met de snijkant naar boven in de saus. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de helft van de peterselie en strooi de rest over het vlees.
Ribeye met romesco, perupas en kruiden
Instructievideo - 00:43 min.
Ribeye met romesco, perupas en kruiden
Handsfree koken: zowel het bijgerecht als het hoofdgerecht gaan tegelijk de oven in.
hoofdgerecht
null personen
600 kcal
25 min. bereiden
30 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 190 °C. Doe de perupas in een steelpan en schenk er zo veel water bij dat ze net onder staan. Voeg het zout toe en breng aan de kook. Laat 8 min. koken, giet af en doe in de ovenschaal.
Bestrijk ondertussen het vlees met de helft van de olie en bestrooi met peper en eventueel zout. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak het vlees rondom bruin in 3 min. Leg het vlees bij de perupas in de schaal. Bak het vlees in de oven ca. 30 min. rosé. Heb je een kernthermometer, stel deze dan in op 58 °C. De perupas worden ondertussen perfect gaar.
Doe de paprika en 3 el vocht uit de pot (per 4 personen) met de knoflook, komijn, kurkuma, azijn en amandelen in de blender of keukenmachine. Maal tot een dikke saus (romesco).
Neem de schaal uit de oven. Laat het vlees 5-8 min. rusten op een plank, losjes afgedekt met aluminiumfolie. Halveer ondertussen de perupas en snijd de peterselie grof.
Snijd het vlees in plakken van een ½ cm. Leg ze op een schaal. Verdeel de helft van de romesco over het vlees en schep de rest op een langwerpige schaal. Zet de perupas met de snijkant naar boven in de saus. Besprenkel met de rest van de olie. Bestrooi met de helft van de peterselie en strooi de rest over het vlees.
variatietip:
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
500 g perupas aardappeltjes
1 el zout
600 g Black Angus ribeye aan één stuk
2 el (olijf)olie
232½ g geroosterde gele paprika's in pot
½ teen knoflook
½ tl gemalen komijn
1 tl kurkuma
1 el rodewijnazijn
100 g gerookte amandelen
10 g verse platte peterselie
Dit heb je nodig
braadslee of ovenschaal (20 x 30 cm)
vleesthermometer
blender of keukenmachine