Runderragout met notenrijst
De perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag.
Aan de slag
Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de pot krachtbouillon inclusief de stukjes rundvlees toe en het water. Breng al roerend aan de kook en verdeel ondertussen de stukjes rundvlees met de houten lepel in kleinere stukjes. Laat de ragout nog 7 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen in een andere pan de erwtjes met 3 eetlepels water (per 4 personen). Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
Meng 2/3 van de munt door de erwtjes. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden. Bestrooi met de rest van de munt.
Runderragout met notenrijst
De perfecte maaltijd voor een doordeweekse dag.
hoofdgerecht
null personen
565 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de notenrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Veeg ondertussen de champignons schoon en snijd ze in kwarten. Verhit de boter in een hapjespan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Voeg de bloem toe en bak 2 min. mee op middelhoog vuur. Voeg de pot krachtbouillon inclusief de stukjes rundvlees toe en het water. Breng al roerend aan de kook en verdeel ondertussen de stukjes rundvlees met de houten lepel in kleinere stukjes. Laat de ragout nog 7 min. zachtjes koken.
Verhit ondertussen in een andere pan de erwtjes met 3 eetlepels water (per 4 personen). Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd in reepjes.
Meng 2/3 van de munt door de erwtjes. Verdeel de rijst, ragout en erwten over de borden. Bestrooi met de rest van de munt.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
275 g notenrijst
400 g champignons
50 g ongezouten roomboter
75 g tarwebloem
1 pot krachtbouillon rund
500 ml water
450 g fijne diepvries tuinerwten
3 el water
1 bakje verse munt