Frisse venkelrisotto met erwten en feta
bewaar
bewaar

Frisse venkelrisotto met erwten en feta

Geef je venkelrisotto extra smaak met een kruidig bouillonblokje. Frisse, romige smaakbom!

30 min. bereiden

10 ingrediënten

Aan de slag

Breng een pan met het water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Hou warm op laag vuur. Snijd de onderkant, de stelen en het groen van de venkelknol. Bewaar het groen als garnering. Snijd de venkel in de lengte in plakken van ca. een ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en snipper de sjalotten.

Verhit de helft van de boter in een pan met dikke bodem en fruit de knoflook en sjalot 2 min. op laag vuur. Voeg de venkel toe en bak 3 min. mee. Voeg de risottorijst toe en bak al roerend 2 min. tot de korrels glazig zijn. Voeg een scheut hete bouillon toe en blijf roeren tot deze is opgenomen. Herhaal dit tot de rijst gaar is, dit duurt ca. 15-20 min. Het mengsel hoort dik vloeibaar te zijn. Het kan zijn dat je wat bouillon overhoudt.

Boen de citroenen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vruchten uit. Doe de helft van de ontdooide tuinerwten met 4 el bouillon (per 4 personen), het citroensap en -rasp in de hoge beker. Pureer met de staafmixer tot een gladde puree.

Verkruimel ondertussen de feta. Schep de tuinerwtenpuree en de rest van de tuinerwten door de risotto en verwarm 1 min. mee. Neem de pan van het vuur en roer de helft van de verkruimelde feta en de rest van de boter door de risotto. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over diepe borden en bestrooi met de rest van de feta en het venkelgroen.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Frisse venkelrisotto met erwten en feta

Geef je venkelrisotto extra smaak met een kruidig bouillonblokje. Frisse, romige smaakbom!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Allerhande logo

Dit heb je nodig